Treceți la conținutul principal

Cum sa ai o relatie de cuplu mai fericita


Inceputurile unei vieti de cuplu sunt cele mai "misto". E numai lapte si miere.Ne plimbam tinandu-ne de mana si visand la viitoarea familie cu job stabil, vacante in strainatate si multi copii.

La fel de adevarat este si faptul ca, odata cu trecerea timpului, apar si certurile.

ESTE NORMAL SA AI NEINTELEGERI IN CUPLU

Pana la urma suntem oameni. Suntem imperfecti. Micile neintelegeri ne fac sa fim mai uniti, sa ne descoperim mai bine si sa fim pregatiti pentru ceea ce urmeaza.

In primul rand, o relatie aflata la inceput este arzatoare. Si dupa cum stii, focul are nevoie de combustibil pentru a arde. Cei drept micile picanteri asta fac: mentin focul relatiei viu.

NU ESTE NORMAL SA SUFERI INTR-O RELATIE

Am spus mentine focul nu ia o sticla cu benzina, toarn-o pe tine si iesi pe strada arzand ca un maniac pe melodia asta . Serios, esti intr-o relatie care se presupune ca te face fericit. Daca nu este asa atunci citeste acest articol.

SCHIMBA-TI CENTRUL DE GREUTATE

Asta nu inseamna ca trebuie sa furi o naveta si sa te stabilesti definitiv pe luna. Nu! Ce vreau sa spun este urmatorul lucru: relatia ta trebuie sa inceteze sa iti ocupe 100% din timp.
Suna bizar nu? Pentru a avea o relatie mai solida trebuie sa incepi sa ii acorzi mai putina atentie?!

Ei bine, DA!

Sa iti dau un exemplu personal.
Sunt varsator si ma laud cu asta! (face parte din personalitate). Imi place sa ma dedic 100% si sa ma implic cu toata fiinta mea in orice lucru care ma face fericit.

Daca ma intrebai care era cel mai important lucru pentru mine ti-as fi dat cu voce tare si raspicata, desigur, un nume de fata. Relatiile mele au fost VULCANICE. (aici vorbim de relatii nu de sarutul din pauza jocului stupid cu sticla)

Ma dedicam 1000% persoanei iubite. Orbitam in jurul ei, in jurul parfumului, fustei si nu dormeam noaptea gandindu-ma cum o sa fie ziua de maine cu EA.

Cei drept, eram naiv. Nu regret nimic dar acum realizez ca, desi eu ma laudam pentru aceste gesturi, imi faceam rau singur. Ma auto-sabotam.

ACORDA PUTIN TIMP DOAR PENTRU TINE

Respira!
Dragostea nu tine de foame. Nu uita ca ea/el te iubeste pentru ca esti o persoana grozava. De multe ori incetam sa mai iubim pentru ca incetam sa ne mai pese de noi.

Cea mai mare greseala o faci atunci cand renunti la tine.
E ca si cum dupa ce ai face un milion de dolari si te-ai indragosti, ai arunca banii pe geam si ai ramane cu ea murind de foame. Nu spun ca dragostea este materiala, spun doar ca ceea ce ne atrage unii la altii se pierde daca nu avem grija.

1. Ia-ti putin timp liber. Iesi cu prietenii, iesi afara, mergi la concerte. Lasa-ti partenerul pentru o zi, doua si ocupa-te de viata ta sociala.

2. Nu o suna din 5 in 5 minute. Fa-o sa isi doreasca sa o suni. Transforma orele vorbite zilnic cu ea in 10 minute de calitate. Asa iti acoperi si buzunarul :P

 3. Monotonia este iminenta. Atunci cand te daruiesti 100% in fiecare clipa a vietii tale o sa clachezi. Planuieste mai bine o iesire de calitate decat sa ii stai pe cap 24/7.

4. Vorbeste cu ea. Intotdeauna comunicarea este baza oricarei relatii. Spune-i ce simti si gasiti impreuna solutii. Acolo unde este iubire se vor gasi mereu.

CE TIE NU-TI PLACE ALTUIA NU-I FACE

Nu iti dori ca partenerul de viata sa fie mereu langa tine. Acorda-i putin timp. 
Atunci cand are nevoie de tine este VITAL sa fii acolo pentru el. In rest momentele petrecute impreuna trebuie sa fie de calitate.

Acum, din "vasta" mea experienta sper ca te-am putut ajuta. Aici vorbesc de relatii nu de mariaj. 

Pana la casatorie mai este drum lung. Iti doresc sa fii fericit/a si iubit/a!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Diferenta dintre dragoste si iubire. Cum sa te comporti la inceputul unei relatii

Se observa un lucru interesant pe Facebook in perioada asta. Foarte multe relatii proaspat scoase de la cuptor incep sa se risipeasca. In special acele relatii coapte in ajunul sarbatorilor, de anul nou sau in perioada de dupa acestea. La fel ca si cozonacii. Si nu se intampla doar pe Facebook. Vad asta peste tot in jurul meu, ba chiar si la televizor. Acest lucru se intampla si in restul anului, dar in aceasta perioada lucrurile sunt si mai intense deoarece in pragul sarbatorilor simtim nevoia sa fim inconjurati de persoane dragi si sa simtim iubire mai mult ca niciodata. Si asta ne arunca in bratele unei relatii de compromis – de “as vrea sa nu fiu singur in perioada asta si sa nu par un fraier”. Hmm, iubire – un cuvant suficient de mare si de neinteles. Ce este iubirea cu adevarat? Si mai important, ce nu este? In primul rand, dragostea nu este iubire. Si a iubi nu este echivalent cu a te indragosti. Care este diferenta dintre dragoste si iubire? Dragost

Cum influenteaza muzica pe care o ascultam personalitatea si comportamentul nostru

In ziua de azi toata lumea asculta muzica. O facem pentru a ne relaxa, pentru a ne induce o stare de bine. Inca din antichitate muzica a fost pusa la loc de cinste in viata omului, reprezentand o preocupare esentiala in dezvoltarea noastra ca si specie. Filozoful Friedrich Nietzsche afirma ca: „Viata fara muzica e pur si simplu o greseală, o durere, un exil” Dar de ce ascultam muzica? Muzica este un stimul ce face creierul sa elibereze dopamina , denumita si hormonul fericirii . Mai mult decat atat, se pare ca efectul pe care il produce asupra noastra ascultarea unei piese favorite este similar excitarii. Intalnim in ambele cazuri simptome precum dilatarea pupilelor, cresterea pulsului si a tensiunii arteriale. O cantitate mare de sange este redirectionata catre muschii aflati in picioarele noastre (de aceea simtim nevoia de a bate din picioare). Muzica are nenumarate efecte asupra organismului nostru. Dintre acestea putem enumera cu usurinta: scaderea tonusului emotional, rela

Invata cum sa treci peste orice despartire. Ghid complet pentru o viata fericita.

Sa treci peste o relatie apusa pare uneori imposibil. Te simti prost atunci cand te indragostesti de cineva pe care nu il poti "avea", dar te simti si mai prost atunci cand relatia pe care o ai nu iti aduce nimic bun, ba chiar te face sa suferi. Pana de curand am fost ferm convins ca despartirea  este cel mai rau lucru care ti se poate intampla in viata. Credeam ca sa uiti persoana ce ti-a ocupat un loc atat de important in inima este de neimaginat. In acest ghid voi incerca sa iti deschid ochii si sa te fac sa crezi ca poti trece peste absolut ORICINE fara batai de cap si in cel mai scurt timp. ! Avertizare: urmatoarele sfaturi te vor face sa vezi iubirea cu alti ochi ! Dupa ce vei citi urmatoarele randuri si vei urma link-urile de pe aceasta pagina modul tau de gandire va fi modificat permanent. Aceste despartiri care te tineau deprimat timp de ani de zile vor inceta sa te mai apese si vei reusi sa treci peste viitoarele relatii esuate in cateva sap